Årets julklapp 2020 – Stormköket

stormkök - årets julklapp 2020

År 2020 blev stormköket utsett till att bli årets julklapp av HUI. Anledningen till detta är dels corona-pandemin samt trenden att vara mer utomhus och på Sverigesemester. Vi har vistats mer i skogen, på campingplatser och på vandringsleder och stormköket är något man då kan ta med sig.

Ett stormkök går att köpa både i friluftsaffärer som Naturkompaniet och Addnature såväl som lågprisbutiker som Biltema, Jula och Clas Ohlson.

Precis som många andra produkter som blivit utsedda till att bli årets julklapp under det senaste årtiondet så var det en något gammaldags pryl som fick ett återuppväckt intresse. 2013 blev ju exempelvis råsaftcentrifugen utsedd till årets klapp och 2018 det återvunna plagget – inga direkta nymodigheter.

Förslag till årets julklapp 2020

Det fanns många intressanta kandidater till att bli årets julklapp 2020 innan den blev utsedd officiellt. Några förslag som lades fram av bl.a. Hittajulklappar.nu var padelrack (med tanke på hur många som hittade denna nya träningsform), sexleksaker (då vi spenderade allt mer tid hemma, framför datorn och kanske kände viss corona-tristess så ökade det behovet), munskydd (med tanke på covid-19) och olika brädspel (även här pga. mer tid hemma med familjen).