Att ge bort pengar i julklapp

Önskelistor är ett måste inför julhandlingen. Familjer och vänner biter sig i naglarna för att hitta den perfekta julklappen. Vissa svarar att de inte önskar sig något och andra väljer den tråkiga men enklare vägen och säger att de önskar sig pengar. Att ge bort pengar är inte speciellt fantasifullt och kan kännas utelämnande då det blir självklart vilken prislapp man sätter på en annan persons värde – för de som ser julen som årets höjdpunkt. Som tur är finns det sätt att ge bort pengar utan att stoppa ner dem i ett kuvert. När man ger bort något på julafton vill man ha det i paket och inslaget. Här hittar du tipsen på hur du ger bort pengar utan att det blir tråkigt.

Dekorera mera

Guld och silver. Svenska kronor kommer i båda färgerna. Mynt är perfekta att dekorera med. Ge bort ett kort dekorerat i mynt. En låda dekorerad i mynt inslagen i papper. Ge bort ett godisträd där ”jorden” är guldmynt. Lägg mynt i en låda och innan presenten ska öppnas be personen att ”skaka” på den. Glöm bara inte bort att inkludera ett kort eller liknande där beloppet på pengarna som den ska få står, eller finns. Sedan kan man alltid be att ta tillbaka mynten, då de ofta är oönskade oavsett, eller inkludera dem i julklappen.

Pyssla med lappar

Tjugolappar, femtiolappar och hundralappar. Dessa är vanliga lappar att ge bort som present eller julklapp. De är också väldigt tråkiga lappar att ge bort oavsett reaktionen hos den som mottager presenten. Ska man ge bort dessa lappar kan man göra det roligare genom att pyssla med lapparna. Vika de i olika former som origami. Ge bort en miniatyrsvan, en stjärna eller en groda. Det är så mycket roligare att både ge bort och få än ett par lösa lappar i ett kuvert.

Att vika origami är inte särskilt svårt och kräver inte att man tar sönder några lappar. Det kan dock behövas fler än en lapp för att skapa de lite svårare sakerna. Med mycket tålamod kan man skapa riktigt häftiga saker med tjugolappar, som till exempel fjärilar och bilar, eller varför inte en liten ask stor nog att få plats med en guld tia.